oktober, 2022

15okt(okt 15)10:0023(okt 23)11:00Nøj, det’ lavet af børn! - MIG & MIN BY - børneudstilling på Roskilde Museum

Mere

Detaljer om begivenheden

Tænk sig en udstilling for børn – lavet af børn. Børnehavebørn er gået på jagt i museets magasin og valgt skjulte skatte fra museets samling og været med til at skabe udstillingen MIG & MIN BY!

Gå på opdagelse i udstillingens legende univers, som er lavet ud fra fortællingen om Skygningerne – små væsner, der som museer elsker at samle på ting.

 

Start besøget med at få fortællingen om Skygningernes forunderlige rejse gennem byen læst højt – og tag derefter på din egen forunderlige rejse gennem den fantasifulde by i udstillingen. Hvis du var en Skygning – hvilke ting ville du så samle og vise frem i en udstilling om byen?

 

Udstillingen kan også besøges på egen hånd. Efter besøget kan I fortsætte rejsen uden for museets mure i byen med fotosafari, hvor I tager billeder af jeres yndlingssteder, I kan spille by-bingo eller besøge den gamle købmandsbutik – Lützhøfts Købmandsgård der sælger håndlavede opvaskebørster og lækre bolsjer.

 

Fortællingen om Skygningerne er skrevet og tegnet af Rasmus Bregnhøi. Udstillingen er lavet i samarbejde med børn fra Børnehuset Spirebakken og kan opleves fra 14. oktober 2022 – 28. maj 2023 på Roskilde Museum. MIG & MIN BY! er en vandreudstilling støttet af Nordea-fonden. Museum Vestsjælland er projektleder, som har forestået udviklingen sammen med Vardemuseerne. Download fortællingen om Skygningerne og læs mere om udstillingen her: https://roskildemuseum.dk/migogminby/

 

Tid, pris og sted

D. 15- 23 oktober kl. 10:00-11.00 og 11:30-12:30

Børn gratis / voksne 60 kr.

Målgruppe: Arrangementet er for hele familien, men henvender sig primært til børn i alderen 4-10 år og deres voksne.

Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, Roskilde

Tidspunkt

15 (Lørdag) 10:00 - 23 (Søndag) 11:00

Adresse

Roskilde Museum

Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

X
post-8437

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

BEGIVENHED

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

 

20.03.2024

Branden på Lindenborg kro i 1967. Foto: Gorm Grove

I anledningen af Roskilde Brandvæsens 150 års jubilæum åbner spot-udstillingen ’Roskilde brænder!’ 18. juni i den gamle brandstation, som i dag huser Roskilde Museum.

Glæd dig til, i udstillingen og på sommerens byvandringer, at få indblik i de store by-brande, der hærgede Roskilde i byens ældste historie – og se hvordan brandvæsnet har udviklet sig fra sin oprettelse i 1874 frem til i dag.

Du kan komme tæt på brandmændenes dramatiske historie om indsatser ved store brande, som du måske selv kan huske: branden i Roskilde Domkirke i 1968 og Solum-branden i 2021. Hele sommeren er der aktiviteter for børn og nysgerrige voksne.

På åbningsdagen fortæller beredskabsdirektør Lars Robétjé kl. 19-21 om branden i domkirken i 1968 og giver et indblik i brandvæsnet dengang og i dag. Omkring 250 mand deltog i slukningsarbejdet af branden – hvoraf pensioneret vicebrandinspektør Ebbe Bødker på foredragsaftenen vil dele beretninger og minder fra branden og livet på brandstationen.

Læs mere og køb billet her: Foredrag: Domkirken brænder! v/beredskabsdirektør Lars Robétjé | Billetter | Roskilde | Samfund & Kultur | Billetto — Denmark

TILMELD DIG ROMU’S NYHEDSBREV 
– OG MODTAG LIGNENDE ARTIKLER OG NYHEDER DIREKTE I DIN INDBAKKE

Åbent i dag
d.23-4-2024
11.00-16.00