RUNDVISNING

Roskilde Museum tilbyder rundvisninger i museets udstilling og i byrummet. Vores rundvisninger giver dig mulighed for at komme tæt på museets udstilling og Roskilde bys spændende historie. Museets omvisere tager dig dybere ind i kulturhistorien, og sætter ord og perspektiv på museets udstilling og samlinger

 

Evt.: +45 51 70 70 71  / mandag-fredag 9.00-15.00
booking@romu.dk
Bestil gerne i god tid og hav de informationer klar, som findes i formularen ovenfor.

BYVANDRING I ROSKILDES STORHEDSTID

Roskilde var Danmarks første hovedstad og magtcentrum for både konge og kirke i middelalderen. Sporene fra Roskildes storhedstid synes tydeligt overalt i bybilledet. Oplev byens voldsomme udvikling fra vikingekongen Harald Blåtands grundlæggelse af en trækirke til det endnu foretrukne hvilested for de kongelige; Roskilde Domkirke. Få indblik i byens placering mod fjorden, størrelsen på et nordeuropæisk centralpunkt og betydningen af Roskildes mange kilder. Udforsk byens kirker – fra de der stadig står og dem, der ligger gemt under jorden – og hør om alt fra vikinger, munke, kampe, dronninger, biskopper, drab og meget mere i de omgivelser, hvor det hele fandt sted.

Varighed: 2 timer. Max 9 pers. efter COVID-19 regler
Pris: 1450 kr.

GRETHE - EN VÅBENMODTAGELSE

TILBYDES PT. IKKE PGA. CORONA-RESTRIKTIONER

Hvorfor forlod Annas far Danmark efter 2. verdenskrig? Han var leder af modstandsgruppen Ostedgruppen, en del af Borupholdet, der deltog i våbenmodtagelsen under kodeordet ’Grethe’ på Sjællands højeste punkt Gyldenløveshøj. Efter krigen flyttede han til Sverige, hvor han blev gift med Annas mor, og hvor Anna er født og opvokset. Efter forældrenes død i 2010 begyndte Anna at udforske og forsøge at få klarhed over denne del af 2. verdenskrigs historie, der gemmer på glemte fortællinger om modstandsbevægelsen. Tag med på Annas rejse i udstillingen Grethe – en våbenmodtagelse og hør fortællinger fra modstandskampen i Roskilde og omegn. Vi anbefaler, at besøgende afsætter tid før eller efter rundvisningen til at se udstillingens film, der varer en halv time.

Varighed: 1 time. Max 9 pers. efter COVID-19 regler
Pris: 850 kr.

Kontakt booking

Roskilde Museum
Sankt Ols Stræde 3
4000 Roskilde

+45 51 70 70 71
Mandag-fredag 09.00 – 15.00
Til top
X
Åbent i dag
d.23-4-2021
11.00-21.00