TILBUD TIL BØRNEHAVER

Her på siden finder du en oversigt over undervisningsforløb tilegnet børnehaver 0. klasser

Evt.: +45 51 70 70 71  / mandag-fredag 9.00-15.00
booking@romu.dk
Bestil gerne i god tid, og hav de informationer klar, der findes i formularerne herunder.

PRAKTISK INFORMATION VEDR. UNDERVISNING FOR BØRNEHAVER OG 0. KLASSER

Roskilde Museum tilbyder særligt pædagogisk tilrettelagte undervisningsforløb for børn i alderen 4-6 år og for 0. klasser.

Praktiske oplysninger

Adresse:

Roskilde Museum

Sankt Ols Stræde 3

4000 Roskilde

Tlf. 51 70 70 71

Ca. 500 meter fra Roskilde Station og Busholdeplads

 

Hvornår har museet åbent?

Roskilde Museum har åbent tirsdag til søndag kl. 10-16 for almindelige besøgende. Vi åbner dog gerne for børnehaver om mandagen, ligesom vi sagtens kan starte forløb fra kl. 9.00, når man booker et forløb.

 

Hvor mange må vi komme?

Vi har sat et max på 18 børn i forhold til aktiviteterne i forløbene. Det skal sikre at alle børn har mulighed for at deltage i aktiviteterne. I er altid velkommen til at komme med børnegrupper under det antal.

 

Kan vi spise madpakker på museet?

Vi har madpakkerum, som I er velkommen til at benytte. I er også velkomne til at sidde i museets gård og spise. Der tages dog forbehold for at Madpakkerummet skal bruges til anden undervisning.

 

Er der garderobe på Roskilde Museum?

Ja, vi har uaflåst garderobe på museet, hvor I kan sætte tasker og hænge jakker.

 

Hvordan booker jeg et forløb?

I kan kontakte museets bookingafdeling på tlf. 51 70 70 71 eller mail booking@romu.dk og booke et forløb.

 

Kan vi besøge Roskilde Museum på egen hånd?

Ja, I er altid velkommen til at besøge udstillingen og museet på egen hånd. Børn under 18 år har gratis adgang til museet og når man som pædagog, pædagogmedhjælper eller pædagogisk assistent følger en børnegruppe på museet har man som voksen over 18 år også gratis entre. Museet er åbent tirsdag til søndag kl. 10-16. I kan kontakte museets bookingafdeling på tlf. 51 70 70 71 eller mail booking@romu.dk og booke besøg.

 

Vil I vide mere om forløbene?

Hvis I har spørgsmål til indholdet i forløbene eller øvrige praktiske oplysninger, er I er velkomne til at kontakte Museumsinspektør, Louise Dahl Christensen tlf. 29 32 76 31 eller mail louised@romu.dk

UNDERVISNINGSFORLØB FOR BØRNEHAVER OG 0. KLASSE

FOR MANGE ÅR SIDEN - ARKÆOLOGI FOR BØRNEHAVER

Alderstrin: 5-6 år og 0. klasse.

Tid: 1½ time

Den styrkede pædagogiske læreplan: Alsidig personlig udvikling, Kommunikation og sprog, Kultur, æstetik og fællesskab.

Pris: 975 kr.

Gemte skatte og spændende fortællinger om fortiden er i fokus i dette forløb særligt målrettet de ældste børn i børnehaver og daginstitutioner. Sammen med museets formidler går I på opdagelse på Roskilde Museum og finder ting fra gamle dage i museets oldtidsudstilling. Her møder vi uroksen fra Himmelev mose, de to gravlagte personer fra Gerdrup og de mystiske billedsten, som vi udforsker i fællesskab. I får også mulighed for at prøve at finde ting i museets gravekasser med graveskeer og små metaldetektorer – ting som man kan røre ved og udforske. Sammen undersøger vi de ting, I finder og måske gemmer der sig en spændende historie om fortidens dyr og mennesker.

Forløbet er tilrettelagt, så det passer til de 5-6 årige, hvor børnenes perspektiv er det vigtigste. I forløbet er der fokus på dialog og udforskning, fantasi og nysgerrighed i samspil med museets formidler.  

Formålet med forløbene er at understøtte børnenes kulturelle medborgerskab ved at give dem viden om det sted de bor og føler sig hjemme, samt at børnene oplever, at de er en del af et nutidigt og historisk fællesskab som museet og byen udgør. Dermed er formålet også at børnene opnår viden om deres by og omegn i et historisk perspektiv. 

KEND DIN BY

Alderstrin: 5-6 år og 0. klasse.

Tid: 1½ time

Den styrkede pædagogiske læreplan: Alsidig personlig udvikling, Kommunikation og sprog, Kultur, æstetik og fællesskab.

Pris: 975 kr.

Tag med på en tur rundt i Roskilde by og opdag nogle at byens mange spændende steder. Turen er særligt tilrettelagt for de ældste børn i børnehaver og for 0. klasser. I følges med museets formidler rundt i byen og gennem legende aktiviteter lader vi børnene udforske byrummet. Her får de mulighed for at lege historie detektiver, der oplever og undersøger byens spor og alle dens historier om konger og dronninger, gode brødre, heste og helt almindelige børn, der har leget og gået i skole her, hvor børnene bor i dag. Vi skal undersøge bindingsværk ved det gule palæ, lege statueleg og kongens efterfølger og høre historien om byens grundlægger Kong Roar og hans bror Helge. Vi slutter af ved Sankt Hans Kilde med en lille forfriskning måske med helbredende virkning

Forløbet starter på Roskilde museum. Ruten vi går er ca. 500 meter i alt.

Formålet med forløbene er at understøtte børnenes kulturelle medborgerskab ved at give dem viden om det sted de bor og føler sig hjemme, samt at børnene oplever, at de er en del af et nutidigt og historisk fællesskab som museet og byen udgør. Dermed er formålet også at børnene opnår viden om deres by og omegn i et historisk perspektiv.

Kontakt booking

+45 51 70 70 71
mandag-fredag 09.00 – 15.00

En del af ROMU
Undervisning i Roskilde Domkirke tilrettelægges og formidles af  ROMUs skoletjeneste. Skoletjenesten varetager også undervisning på flere museer i Roskilde, Lejre og Frederikssund Kommune. På disse besøgssteder er der også mulighed for at booke spændende og lærerige undervisningsforløb. Læs om disse her:

ROMUs skoletjeneste

X
post-8437

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

BEGIVENHED

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

 

20.03.2024

Branden på Lindenborg kro i 1967. Foto: Gorm Grove

I anledningen af Roskilde Brandvæsens 150 års jubilæum åbner spot-udstillingen ’Roskilde brænder!’ 18. juni i den gamle brandstation, som i dag huser Roskilde Museum.

Glæd dig til, i udstillingen og på sommerens byvandringer, at få indblik i de store by-brande, der hærgede Roskilde i byens ældste historie – og se hvordan brandvæsnet har udviklet sig fra sin oprettelse i 1874 frem til i dag.

Du kan komme tæt på brandmændenes dramatiske historie om indsatser ved store brande, som du måske selv kan huske: branden i Roskilde Domkirke i 1968 og Solum-branden i 2021. Hele sommeren er der aktiviteter for børn og nysgerrige voksne.

På åbningsdagen fortæller beredskabsdirektør Lars Robétjé kl. 19-21 om branden i domkirken i 1968 og giver et indblik i brandvæsnet dengang og i dag. Omkring 250 mand deltog i slukningsarbejdet af branden – hvoraf pensioneret vicebrandinspektør Ebbe Bødker på foredragsaftenen vil dele beretninger og minder fra branden og livet på brandstationen.

Læs mere og køb billet her: Foredrag: Domkirken brænder! v/beredskabsdirektør Lars Robétjé | Billetter | Roskilde | Samfund & Kultur | Billetto — Denmark

TILMELD DIG ROMU’S NYHEDSBREV 
– OG MODTAG LIGNENDE ARTIKLER OG NYHEDER DIREKTE I DIN INDBAKKE

Åbent i dag
d.23-7-2024
11.00-16.00