UNDERVISNING I ROSKILDE DOMKIRKE
Her på siden finder du en oversigt over undervisningsforløb i Roskilde Domkirke.
booking@romu.dk
Bestil gerne i god tid, og hav de informationer klar, der findes i formularerne herunder.
INFORMATION OM AFTALE VEDR. GRATIS UNDERVISNING
I henhold til aftale mellem Roskilde Kommune og ROMU tilbydes folkeskoler i Roskilde Kommune gratis undervisning mandag til fredag i tidsrummet kl. 10-15 på ROMUs besøgssteder, Roskilde Museum, Domkirkemuseet (Roskilde Domkirke), Lützhøfts Købmandsgård og Sankt Laurentius Kirkeruin.
På RAGNAROCK kan undervisning bookes tirsdag til fredag kl. 10-15.
På Lejre Museum er det muligt at booke undervisning mandag til fredag kl. 10-15 fra 1. april til 1. november.
I henhold til aftale mellem Lejre Kommune og ROMU tilbydes folkeskoler i Lejre Kommune gratis undervisning mandag til fredag i tidsrummet kl. 10-15 på ROMUs besøgssteder. På RAGNAROCK kan undervisning bookes tirsdag til fredag kl. 10-15. På Lejre Museum er det muligt at booke undervisning mandag til fredag kl. 10-15 fra 1. april til 1. november. På Færgegården er det muligt at booke undervisning mandag til fredag kl. 9-14 fra uge 11 – uge 41.
I henhold til aftale mellem Frederikssund Kommune og ROMU tilbydes folkeskoler i Frederikssund Kommune gratis undervisning mandag til fredag i tidsrummet kl. 10-15 på ROMUs besøgssteder. På RAGNAROCK kan undervisning bookes tirsdag til fredag kl. 10-15. På Færgegården er det muligt at booke undervisning mandag til fredag kl. 9-14 fra uge 11 – uge 41. På Lejre Museum er det muligt at booke undervisning mandag til fredag kl. 10-15 fra 1. april til 1. november.
INFORMATION OM AFTALE VEDR. UNDERVISNING FOR HJEMMESKOLER
Vi ønsker at tilgodese hjemmeskolede børn, så de også får muligheden for at deltage i forløb på et af ROMUs besøgssteder. Derfor tilrettelægges der 3 gange årligt skoleforløb målrettet hjemmeskolede børn og deres forælder/hjemmeunderviser.
Der kræves bevis for hjemmeskoleordning. Der opkræves en deltagerbetaling på 70 kr. pr. deltager, både elev og forælder/ hjemmeunderviser. Der kan ved særlige skoleforløb tillægges en materialepris.
Forløbet bookes gennem booking-afdelingen booking@romu.dk
Ønsker hjemmeskoler at booke skoleforløb eller omvisninger uden for disse 3 årlige forløb, kontakt da ROMUs bookingafdeling for muligheder og priser. Nye forløb tilføjes løbende.
I skoleåret 2023/2024 tilbydes:
12.12.23 kl. 13-14.15 Roskilde Museum: Jul i en krisetid. Læs mere her på siden
17.1.24 kl. 13-15 RAGNAROCK: Mig og Mit Idol – Hack It! Læs mere på www.museumragnarock.dk/undervisning
UNDERVISNINGSFORLØB I ROSKILDE DOMKIRKE
MARGRETE 1. - LIV OG TRO I MIDDELALDEREN
Trin: 4. – 5. klasse. Fag: Historie og Kristendom.
Undervisningsforløbet tager eleverne med på en rejse tilbage til Roskilde i middelalderen. De oplever datidens magtelite og får et personligt og sanseligt kendskab til tidens tro og kirkevæsen. Forløbet består af dialog- og “hands-on” baseret introduktion til middelalderen samt et postløb, hvor eleverne arbejder i mindre grupper om at løse en række forskelligartede opgaver. Formålet med undervisningsforløbet er at give eleverne et indblik i Danmarks middelalder og øge deres kendskab til især Margrete 1. og Roskilde Domkirke.
Praktisk:
Varighed: 1½ time.
Forløbet kan bookes mandage, tirsdage kl. 10.15-14, onsdage kl. 10.15-11.45 og kl. 12.30-14 og torsdage kl. 10.15-14.
Pris: 975 kr. Gratis for folkeskoler i Roskilde, Lejre og Frederikssund Kommune jf. aftale om gratis undervisning.
Bemærk venligst:
Museet kan være nødsaget til at aflyse eller flytte undervisningen på grund af kirkelige handlinger.
VORES VERDENSARV
Trin: 6. – 10. klasse. Fag: Kulturelle udtryksformer og værdier, Børnehaveklassen, Dansk og Historie
Verdensarv er historier og steder, der har været med til at forme det samfund, vi er en del af i dag. UNESCO har udpeget næsten 1000 forskellige steder i verden, som er vigtige i fortællingen om vores verdensarv. Men hvorfor er netop Roskilde Domkirke blevet udnævnt som verdensarv? Hvorfor skal vi passe særligt godt på den?
I omvisningen vil eleverne høre om blandt andet Roskilde Domkirkes mere end 1000-årige historie. I de kongelige kapeller, kirkerummet og domkirkemuseet præsenteres eleverne for de konkrete genstande, elementer og steder, som danner grundlaget for, at netop domkirken er blevet udnævnt som verdensarv.
Som forberedelse til forløbet anbefales det at benytte kapitlerne “Intro” og ”Fortællingen om dig” før undervisningsforløbet og kapitlerne “Fortællingen om Danmark” og “Fortællingen om Verden” efter undervisningsforløbet.
Du finder kapitlerne i undervisningsmateriale her under.
Praktisk:
Varighed: 1½ time. Forløbet kan bookes mandage og tirsdage kl. 10-14, onsdage kl. 10-11.30 og kl. 12.30-14 og torsdage kl. 10-14.
Pris: 975 kr. Gratis for folkeskoler i Roskilde, Lejre og Frederikssund Kommune jf. aftale om gratis undervisning.
Bemærk venligst:
Museet kan være nødsaget til at aflyse eller flytte undervisningen på grund af kirkelige handlinger.
ROSKILDE DOMKIRKE I 1000 ÅR
Trin: 0. – 7. Klasse Fag: Historie og kristendom.
Eleverne besøger Roskilde Domkirke og Domkirkemuseet og hører om domkirkens spændende historie, bl.a. som kongelig gravkirke. Vægten lægges på de katolske og protestantiske ritualer, kirkerummet og de ændringer, der kom i forbindelse med trosskiftet.
Praktisk:
Varighed: 1 time. Forløbet kan bookes mandage og tirsdage kl. 10-14, onsdage kl. 10-11.30 og kl. 12.30-14 og torsdage kl. 10-14.
Mødested: Roskilde Domkirke ved våbenhuset.
Pris: 725 kr. Gratis for folkeskoler i Roskilde, Lejre og Frederikssund Kommune jf. aftale om gratis undervisning.
Bemærk venligst:
Museet kan være nødsaget til at aflyse eller flytte undervisningen på grund af kirkelige handlinger.
En del af ROMU
Undervisning i Roskilde Domkirke tilrettelægges og formidles af ROMUs skoletjeneste. Skoletjenesten varetager også undervisning på flere museer i Roskilde, Lejre og Frederikssund Kommune. På disse besøgssteder er der også mulighed for at booke spændende og lærerige undervisningsforløb. Læs om disse her: