oktober, 2021

01okt16:0017:30VERDENSARVSDAGForedrag m. Thomas Bertelsen

Mere

Detaljer om begivenheden

Er Roskilde Domkirke bygget efter franske forbilleder – eller er inspirationen snarere hentet i Tyskland?

Hør arkæolog og arkitekturhistoriker Thomas Bertelsen fortælle om, hvordan de nyeste undersøgelser af kirkens bygningshistorie viser, at inspirationen til den sjællandske stiftskirke i højere grad er at finde i Rhinlandet, hvor fransk gotik og tyske håndværkstraditioner smeltede sammen til helt nye former.

Roskilde domkirke er en af de største kirker, der blev bygget i Danmarks middelalder. Den har siden påbegyndelsen i 1200-tallet markeret sig i både byen og bygningskulturen. Siden midten af 1800-tallet har kulturhistorikere været optaget af den store teglkirke, hvis unggotiske arkitektur længe blev tillagt franske forbilleder. I de seneste studier synes inspirationen til den sjællandske stiftskirke dog snarere at skulle søges i Rhinlandet, hvor fransk gotisk og tyske håndværkstraditioner smeltede sammen til helt nye former. Hør arkæolog og arkitekturhistoriker Thomas Bertelsen fortælle om de nyeste undersøgelser af kirkens bygningshistorie på verdensarvsdagen.


→KØB BILLETTER←


TID, PRIS OG STED:

1. oktober kl. 16-17.30

85 kr.

Billetter købes via billetto.dk

Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Tidspunkt

(Fredag) 16:00 - 17:30

Adresse

Roskilde Museum

Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

X
post-8437

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

BEGIVENHED

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

 

20.03.2024

Branden på Lindenborg kro i 1967. Foto: Gorm Grove

I anledningen af Roskilde Brandvæsens 150 års jubilæum åbner spot-udstillingen ’Roskilde brænder!’ 18. juni i den gamle brandstation, som i dag huser Roskilde Museum.

Glæd dig til, i udstillingen og på sommerens byvandringer, at få indblik i de store by-brande, der hærgede Roskilde i byens ældste historie – og se hvordan brandvæsnet har udviklet sig fra sin oprettelse i 1874 frem til i dag.

Du kan komme tæt på brandmændenes dramatiske historie om indsatser ved store brande, som du måske selv kan huske: branden i Roskilde Domkirke i 1968 og Solum-branden i 2021. Hele sommeren er der aktiviteter for børn og nysgerrige voksne.

På åbningsdagen fortæller beredskabsdirektør Lars Robétjé kl. 19-21 om branden i domkirken i 1968 og giver et indblik i brandvæsnet dengang og i dag. Omkring 250 mand deltog i slukningsarbejdet af branden – hvoraf pensioneret vicebrandinspektør Ebbe Bødker på foredragsaftenen vil dele beretninger og minder fra branden og livet på brandstationen.

Læs mere og køb billet her: Foredrag: Domkirken brænder! v/beredskabsdirektør Lars Robétjé | Billetter | Roskilde | Samfund & Kultur | Billetto — Denmark

TILMELD DIG ROMU’S NYHEDSBREV 
– OG MODTAG LIGNENDE ARTIKLER OG NYHEDER DIREKTE I DIN INDBAKKE

Åbent i dag
d.24-6-2024
11.00-16.00