januar, 2023

16jan14:3015:30Roskilde mindes Lise Nørgaard

Mere

Detaljer om begivenheden

Gå med, når Roskilde kommune og Roskilde Museum markerer Lise Nørgaards betydning for Roskilde og inviterer til mindevandring i Lise Nørgaards fodspor.

Lise Nørgaard var om nogen ikke bare sine forældres datter, men også Roskildes datter. Derfor går Roskilde kommune og Roskilde Museum nu sammen om at mindes Lise Nørgaard og den uomtvistelige betydning, hun har haft for byen. Det sker med en mindevandring mandag den 16. januar. Her kan du i næsten bogstavelig forstand gå i hendes fodspor. Arrangementet begynder i Bibliotekshaven kl. 14.30, hvor borgmester Tomas Breddam byder velkommen og formidlingschef ved Roskilde Bibliotekerne, Anette Øster, fortæller om Lise Nørgaards forfatterskab. Turen går herefter videre til nogle af de lokaliteter, som har haft betydning for Lise Nørgaard, og ved hver lokalitet får deltagerne en kort fortælling om hendes forhold til stedet. Det drejer sig blandt andet om faderens købmandsforretning i Algade, Roskilde Dagblads redaktionslokaler, statuen Algade og Stændertorvet.

Det er gratis at deltage i mindevandringen, men det er nødvendigt at tilmelde sig arrangementet på Billetto.

Tid, sted, pris
Mandag 16. januar kl. 14.30 – 15.30
Start: Bibliotekshaven, 4000 Roskilde
Pris: Gratis, men tilmelding kræves

Tidspunkt

(Mandag) 14:30 - 15:30

Adresse

Roskilde Bibliotek

Dr. Margrethes Vej 14, Roskilde.

Arrangør

Roskilde Museum

X
post-8437

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

BEGIVENHED

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

 

20.03.2024

Branden på Lindenborg kro i 1967. Foto: Gorm Grove

I anledningen af Roskilde Brandvæsens 150 års jubilæum åbner spot-udstillingen ’Roskilde brænder!’ 18. juni i den gamle brandstation, som i dag huser Roskilde Museum.

Glæd dig til, i udstillingen og på sommerens byvandringer, at få indblik i de store by-brande, der hærgede Roskilde i byens ældste historie – og se hvordan brandvæsnet har udviklet sig fra sin oprettelse i 1874 frem til i dag.

Du kan komme tæt på brandmændenes dramatiske historie om indsatser ved store brande, som du måske selv kan huske: branden i Roskilde Domkirke i 1968 og Solum-branden i 2021. Hele sommeren er der aktiviteter for børn og nysgerrige voksne.

På åbningsdagen fortæller beredskabsdirektør Lars Robétjé kl. 19-21 om branden i domkirken i 1968 og giver et indblik i brandvæsnet dengang og i dag. Omkring 250 mand deltog i slukningsarbejdet af branden – hvoraf pensioneret vicebrandinspektør Ebbe Bødker på foredragsaftenen vil dele beretninger og minder fra branden og livet på brandstationen.

Læs mere og køb billet her: Foredrag: Domkirken brænder! v/beredskabsdirektør Lars Robétjé | Billetter | Roskilde | Samfund & Kultur | Billetto — Denmark

TILMELD DIG ROMU’S NYHEDSBREV 
– OG MODTAG LIGNENDE ARTIKLER OG NYHEDER DIREKTE I DIN INDBAKKE

Åbent i dag
d.22-5-2024
11.00-21.00