oktober, 2023

12okt15:3016:30Monumentet og monarkerne: Orienteringsmøde om verdensarvscenter, Roskilde Domkirke

Mere

Detaljer om begivenheden

Roskilde Domkirke er udpeget som af “enestående værdi for hele menneskeheden” af UNESCO, hvilket efter planen skal formidles og synliggøres i et verdensarvscenter til glæde for både internationale turister og besøgende fra hele landet. I anledning af verdensarvsdagen inviteres alle interesserede til at få et indblik i udviklingen af verdensarvscentret, som vil få til huse i bygningskomplekset Det Kongelige Palæ lige ved siden af Roskilde Domkirke. Desuden præsenteres en ny bog om konger og dronninger, der er stedt til hvile i den kongelige gravkirke. Bliv godt orienteret ved borgermødet på museet – og få ny viden om et vigtigt stykke af danmarkshistorien og verdens kulturarv med hjem.

Billetter er gratis, men tilmelding er påkrævet via billetto.dk

 

Tidspunkt

(Torsdag) 15:30 - 16:30

Adresse

Roskilde Museum

Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Arrangør

Roskilde Museum

X
post-8437

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

BEGIVENHED

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

 

20.03.2024

Branden på Lindenborg kro i 1967. Foto: Gorm Grove

I anledningen af Roskilde Brandvæsens 150 års jubilæum åbner spot-udstillingen ’Roskilde brænder!’ 18. juni i den gamle brandstation, som i dag huser Roskilde Museum.

Glæd dig til, i udstillingen og på sommerens byvandringer, at få indblik i de store by-brande, der hærgede Roskilde i byens ældste historie – og se hvordan brandvæsnet har udviklet sig fra sin oprettelse i 1874 frem til i dag.

Du kan komme tæt på brandmændenes dramatiske historie om indsatser ved store brande, som du måske selv kan huske: branden i Roskilde Domkirke i 1968 og Solum-branden i 2021. Hele sommeren er der aktiviteter for børn og nysgerrige voksne.

På åbningsdagen fortæller beredskabsdirektør Lars Robétjé kl. 19-21 om branden i domkirken i 1968 og giver et indblik i brandvæsnet dengang og i dag. Omkring 250 mand deltog i slukningsarbejdet af branden – hvoraf pensioneret vicebrandinspektør Ebbe Bødker på foredragsaftenen vil dele beretninger og minder fra branden og livet på brandstationen.

Læs mere og køb billet her: Foredrag: Domkirken brænder! v/beredskabsdirektør Lars Robétjé | Billetter | Roskilde | Samfund & Kultur | Billetto — Denmark

TILMELD DIG ROMU’S NYHEDSBREV 
– OG MODTAG LIGNENDE ARTIKLER OG NYHEDER DIREKTE I DIN INDBAKKE

Åbent i dag
d.22-5-2024
11.00-21.00