marts, 2023

14mar19:0021:00Foredrag: Modstandskampens hemmelige heltinde

Mere

Detaljer om begivenheden

Hvem er den ene kvinde blandt alle de mænd foran Bellevue Strandhotel – og hvad laver hun i forreste række på et fotografi fra sommeren 1945 af hovedpersonerne bag Danmarks befrielse? Dette fotografi fik forsker Trine Engholm Michelsen til at undre sig og kaste sig over et stort opklaringsarbejde, som hun udfolder i bogen Storfyrstinden.

Kom til foredrag og hør mere om Jutta Graae, med dæknavnet Storfyrstinden, der var en af Englands vigtigste kontakter i Danmark under besættelsen og en nøgleperson bag Danmarks befrielse.

Jutta Graae var bankassistent om dagen og hemmelig agent om aftenen. Hun levede i en tid, der kun gav en kvinde mulighed for at agere på de indre linjer. Hun så sin rolle som den usynlige hånd, der hjalp ”de rigtige helte”: Christmas-Møller, Mogens Fog og Ebbe Munck m.fl. Hun arbejdede diskret og slettede sine spor.

Med bogen” Storfyrstinden” har Trine Engholm Michelsen bidraget med et nyt kapitel om kvindelige helte i Danmarkshistorien. Opklaringsarbejdet har krævet rejser til engelske og svenske arkiver, og det har betydet samtaler med et meget stort antal slægtninge og fagfolk.

Trine Engholm Michelsen er forfatter, forsker og ph.d. i international politik. Hun har en master i politisk filosofi fra Bruxelles. I en årrække arbejdede hun som analytiker i Politiets og Forsvarets Efterretningstjeneste.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Roskilde Museumsforening.

 

Tid, pris og sted

14. marts 2023 kl. 19:00-21.00

100 kr. (+billetgebyr)

Billetter købes via billetto.dk

Foredraget er gratis for medlemmer af museumsforeningen. Læs mere her: roskildemuseum.dk/museumsforening/
Tilmelding nødvendig på billetto.

Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Dørene til arrangementet åbner kl. 18.30

Tidspunkt

(Tirsdag) 19:00 - 21:00

Adresse

Roskilde Museum

Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Arrangør

Roskilde Museum

Til top
X
Åbent i dag
d.22-9-2023
11.00-21.00