januar, 2023

27jan17:0018:00DEN LEVENDE LYSFEST – 27. JANUAR 2023 kl. 17-18: LYSET OG BYEN – bogreception på Roskilde Museum

Mere

Detaljer om begivenheden

Kom og hør om de oprindelige ideer og bidrag til udviklingen af de første lysfester i Roskilde i anledningen af udgivelsen af bogen Light and the City, der samler op og sætter spot på lysfestens første 5 år fra 2013-2017, hvor lysfesten var båret af et samspil og samarbejde mellem Kulturstrøget, studerende og undervisere på Roskilde Universitet og kunstneren Fabrizio Crisafulli.

For hvordan kan man bruge lys og mørke til at forvandle og udvikle Roskildes byrum? Det spørgsmål stillede initiativtagerne bag Lysfesten, Marie Berthelsen og Bjørn Laursen, sig tilbage i 2013. Det blev startskuddet til udviklingen af den første lysfest, hvor synergien mellem lysdesign, byplanlægning, performance, kunst og interdisciplinær pædagogik var med til at skabe og udvikle lysfesten mod den faste tradition den er den dag i dag. En fest, der forvandler det stille og kolde vintermørke til en fejring af lyset med lyskunst og lysdesign med en bred vifte af stedsspecifikke lysbaserede oplevelser på Kulturstrøget og indenfor på Kulturstrøgets institutioner.

Det særlige ved perioden 2013-2017 var, at lysfesten blev udviklet og afviklet i tæt samarbejde med studerende og undervisere fra Performance Design fra Roskilde Universitet, der inviterede den italienske kunstner Fabrizio Crisafulli til selv at bidrage og inspirere de studerende i arbejdet med lys. Med lyset redesignede de og fortolkede dele af byens rum, pladser, facader og skjulte steder, som åbnede op for, at festdeltagerne kunne nyde og opdage byen i den mørkeste og koldeste tid på året og opleve byen i et nyt lys.


Tid, pris og sted

27. januar kl. 17 – 18

GRATIS – MEN TILMELDING NØDVENDIG PÅ BILLETTO.DK (gratisbillet fremvises ved indgangen).

Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

 

Læs mere om Kulturstrøget og se program for Den Levende Lysfest her www.kulturstroeg.dk

Tidspunkt

(Fredag) 17:00 - 18:00

Adresse

Roskilde Museum

Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

X
post-8437

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

BEGIVENHED

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

 

20.03.2024

Branden på Lindenborg kro i 1967. Foto: Gorm Grove

I anledningen af Roskilde Brandvæsens 150 års jubilæum åbner spot-udstillingen ’Roskilde brænder!’ 18. juni i den gamle brandstation, som i dag huser Roskilde Museum.

Glæd dig til, i udstillingen og på sommerens byvandringer, at få indblik i de store by-brande, der hærgede Roskilde i byens ældste historie – og se hvordan brandvæsnet har udviklet sig fra sin oprettelse i 1874 frem til i dag.

Du kan komme tæt på brandmændenes dramatiske historie om indsatser ved store brande, som du måske selv kan huske: branden i Roskilde Domkirke i 1968 og Solum-branden i 2021. Hele sommeren er der aktiviteter for børn og nysgerrige voksne.

På åbningsdagen fortæller beredskabsdirektør Lars Robétjé kl. 19-21 om branden i domkirken i 1968 og giver et indblik i brandvæsnet dengang og i dag. Omkring 250 mand deltog i slukningsarbejdet af branden – hvoraf pensioneret vicebrandinspektør Ebbe Bødker på foredragsaftenen vil dele beretninger og minder fra branden og livet på brandstationen.

Læs mere og køb billet her: Foredrag: Domkirken brænder! v/beredskabsdirektør Lars Robétjé | Billetter | Roskilde | Samfund & Kultur | Billetto — Denmark

TILMELD DIG ROMU’S NYHEDSBREV 
– OG MODTAG LIGNENDE ARTIKLER OG NYHEDER DIREKTE I DIN INDBAKKE

Åbent i dag
d.23-4-2024
11.00-16.00