februar, 2023

23feb13:0014:00LIVETEGNING & MUSIK MED RASMUS BREGNHØI – VINTERFERIE FOR BØRN

Mere

Detaljer om begivenheden

Kom og oplev tegner Rasmus Bregnhøi tegne live – lige nu og her foran dig på Roskilde Museum, mens Thomas Agergaard spiller på saxofon og Simon Toldam på klaver. Koncertens musik og tegning skabes på dagen og ender med at ligne og lyde som en hel historie – en historie, vi slet ikke kender endnu.  Arrangementet er velegnet for børn fra 6 år.

Måske kender du Rasmus’ tegneserie om Hunden Ib eller skolepigen Mira? Rasmus har illustreret og skrevet mange skønne og skæve børnebøger. Også fortællingen om skygningerne – små væsner der ligner mennesker på størrelse med din tommeltot og bor i vores by.

På Roskilde Museum kan du for tiden opleve børneudstillingen MIG & MIN BY, som tager afsæt i Rasmus’ fortælling om skygningerne. Skygningerne elsker – ligesom museer – at samle ting og sager. Rasmus’ finurlige tegnekunst og livetegning-koncert tager afsæt i en håndfuld ting udstillet i MIG & MIN BY og fortællingen om skygningerne. Efter koncerten kan du gå på opdagelse og lege i børneudstillingen MIG & MIN BY.

Arrangementet er støttet af SJOV FERIE/Roskilde Kommune.

Billetter fås via billetto.dk

Tidspunkt

(Torsdag) 13:00 - 14:00

Adresse

Roskilde Museum

Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Arrangør

Roskilde Museum

X
post-8437

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

BEGIVENHED

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

 

20.03.2024

Branden på Lindenborg kro i 1967. Foto: Gorm Grove

I anledningen af Roskilde Brandvæsens 150 års jubilæum åbner spot-udstillingen ’Roskilde brænder!’ 18. juni i den gamle brandstation, som i dag huser Roskilde Museum.

Glæd dig til, i udstillingen og på sommerens byvandringer, at få indblik i de store by-brande, der hærgede Roskilde i byens ældste historie – og se hvordan brandvæsnet har udviklet sig fra sin oprettelse i 1874 frem til i dag.

Du kan komme tæt på brandmændenes dramatiske historie om indsatser ved store brande, som du måske selv kan huske: branden i Roskilde Domkirke i 1968 og Solum-branden i 2021. Hele sommeren er der aktiviteter for børn og nysgerrige voksne.

På åbningsdagen fortæller beredskabsdirektør Lars Robétjé kl. 19-21 om branden i domkirken i 1968 og giver et indblik i brandvæsnet dengang og i dag. Omkring 250 mand deltog i slukningsarbejdet af branden – hvoraf pensioneret vicebrandinspektør Ebbe Bødker på foredragsaftenen vil dele beretninger og minder fra branden og livet på brandstationen.

Læs mere og køb billet her: Foredrag: Domkirken brænder! v/beredskabsdirektør Lars Robétjé | Billetter | Roskilde | Samfund & Kultur | Billetto — Denmark

TILMELD DIG ROMU’S NYHEDSBREV 
– OG MODTAG LIGNENDE ARTIKLER OG NYHEDER DIREKTE I DIN INDBAKKE

Åbent i dag
d.23-4-2024
11.00-16.00