august, 2023

15aug14:0016:00Byvandring: På tur rundt på Roskildes Middelalder-byvold

Mere

Detaljer om begivenheden

Roskilde er en by med en lang historie, faktisk kan vi spore den 1000 år tilbage i tiden. Dengang var byen mindre og tiderne var anderledes, men man levede her og handlede, som vi gør i dag. Men det var også urolige tider, og kongesønner stredes om magten, hvorfor man anlagde en byvold.

Du kan nu komme med på på en vandring i byvoldens spor med en af museets middelalderhistorikere, der vil fortælle om den, samt Roskilde bys udvikling igennem 1000- og 1100-tallet. I kommer forbi nogle af de gamle kirker, både de som er synlige i dag, men også nogle som ikke længere findes i bybilledet. Der vil blive fortalt om byens kilder, som både var helende, men også kunne være et farligt sted, for monstre lurede i brøndens dyb.

Vandringen er et led i projektet Historiske Vandringer, som Dansk Vandrelaug (DVL) gennemfører i 2023. Projektet er støttet af Nordea-fonden, og Roskilde Museum har udarbejdet turen i samarbejde med DVL Roskilde.

Praktisk

Arrangementet er gratis, men der er begrænset antal deltagere, så tilmelding ved bestilling af billet via yourticket.dk er nødvendig.

Turen vil blive gentaget et par gange i løbet af efteråret med DVL Roskilde, og turene er gratis.

Vær opmærksom på at vandringen er ca. 5 km. og inden for en tidsramme på 2 timer.

Mødested er foran Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3 4000 Roskilde.

Tidspunkt

(Tirsdag) 14:00 - 16:00

Adresse

Roskilde Museum

Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Arrangør

Roskilde Museum

X
post-8437

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

BEGIVENHED

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

 

20.03.2024

Branden på Lindenborg kro i 1967. Foto: Gorm Grove

I anledningen af Roskilde Brandvæsens 150 års jubilæum åbner spot-udstillingen ’Roskilde brænder!’ 18. juni i den gamle brandstation, som i dag huser Roskilde Museum.

Glæd dig til, i udstillingen og på sommerens byvandringer, at få indblik i de store by-brande, der hærgede Roskilde i byens ældste historie – og se hvordan brandvæsnet har udviklet sig fra sin oprettelse i 1874 frem til i dag.

Du kan komme tæt på brandmændenes dramatiske historie om indsatser ved store brande, som du måske selv kan huske: branden i Roskilde Domkirke i 1968 og Solum-branden i 2021. Hele sommeren er der aktiviteter for børn og nysgerrige voksne.

På åbningsdagen fortæller beredskabsdirektør Lars Robétjé kl. 19-21 om branden i domkirken i 1968 og giver et indblik i brandvæsnet dengang og i dag. Omkring 250 mand deltog i slukningsarbejdet af branden – hvoraf pensioneret vicebrandinspektør Ebbe Bødker på foredragsaftenen vil dele beretninger og minder fra branden og livet på brandstationen.

Læs mere og køb billet her: Foredrag: Domkirken brænder! v/beredskabsdirektør Lars Robétjé | Billetter | Roskilde | Samfund & Kultur | Billetto — Denmark

TILMELD DIG ROMU’S NYHEDSBREV 
– OG MODTAG LIGNENDE ARTIKLER OG NYHEDER DIREKTE I DIN INDBAKKE

Åbent i dag
d.23-4-2024
11.00-16.00