august, 2022

19aug13:3015:00Erindringssalon med musik på Roskilde Museum

Mere

Detaljer om begivenheden

Med musik og sanserne i spil inviterer Erindringsfabrikken til tre erindringssaloner hen over sommeren. Arrangementet er gratis at deltage i, men tilmelding er nødvendig.

Erindringssalon med musik på Roskilde Museum

Igennem sang, musik, historiske genstande og legendariske lydklip skaber vi et billede af besættelsestidens Danmark, hvor deltagernes erindringer inddrages som levende historiebilleder. En Erindringssalon er et stemningsfuldt møde mellem mennesker – hvor minder, følelser og fællesskab vil blive vakt til live.

Med afsæt i besættelsestiden tager vi, i vores erindringssalon “En lærke letted”, deltagerne med ned af mindernes allé. Vi mindes  rationeringsmærker, mørklægning og udgangsforbud. Hvad skete der i os og omkring os ved befrielsen, samt i tiden derefter, hvor nye fænomener som jitterbug, tyggegummi, ”nyloner” og friske appelsiner så dagens lys?

Erindringsfabrikken serverer i dagens anledning en smagsprøve på Richs kaffeerstatning og skaber på den måde en levende ramme for deltagernes erindringer.

Det vil undervejs være muligt at købe kaffe, kage og andet godt i museets café.

Arrangementet er støttet af Alle Tiders Musikby og i samarbejde Roskilde Museum.

 

Tid, pris og sted

19. august kl. 13.30-15.00

Gratis (tilmelding nødvendig)

Tilmelding via billetto.dk

Roskilde Museum Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Tidspunkt

(Fredag) 13:30 - 15:00

X
post-8437

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

BEGIVENHED

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

 

20.03.2024

Branden på Lindenborg kro i 1967. Foto: Gorm Grove

I anledningen af Roskilde Brandvæsens 150 års jubilæum åbner spot-udstillingen ’Roskilde brænder!’ 18. juni i den gamle brandstation, som i dag huser Roskilde Museum.

Glæd dig til, i udstillingen og på sommerens byvandringer, at få indblik i de store by-brande, der hærgede Roskilde i byens ældste historie – og se hvordan brandvæsnet har udviklet sig fra sin oprettelse i 1874 frem til i dag.

Du kan komme tæt på brandmændenes dramatiske historie om indsatser ved store brande, som du måske selv kan huske: branden i Roskilde Domkirke i 1968 og Solum-branden i 2021. Hele sommeren er der aktiviteter for børn og nysgerrige voksne.

På åbningsdagen fortæller beredskabsdirektør Lars Robétjé kl. 19-21 om branden i domkirken i 1968 og giver et indblik i brandvæsnet dengang og i dag. Omkring 250 mand deltog i slukningsarbejdet af branden – hvoraf pensioneret vicebrandinspektør Ebbe Bødker på foredragsaftenen vil dele beretninger og minder fra branden og livet på brandstationen.

Læs mere og køb billet her: Foredrag: Domkirken brænder! v/beredskabsdirektør Lars Robétjé | Billetter | Roskilde | Samfund & Kultur | Billetto — Denmark

TILMELD DIG ROMU’S NYHEDSBREV 
– OG MODTAG LIGNENDE ARTIKLER OG NYHEDER DIREKTE I DIN INDBAKKE

Åbent i dag
d.23-4-2024
11.00-16.00