november, 2023

02nov13:3015:00Erindringssalon: 1960’ERNE - LET’S TWIST AGAIN!

Mere

Detaljer om begivenheden

Tag din veninde, søn eller datter under armen til en hyggelig eftermiddag på Roskilde Museum, hvor fortiden vil træde levende frem. Vi pynter op med guirlander, touperer håret, finder 60’er kjolen frem og inviterer en tur i tidsmaskinen, hvor vi sammen vil drømme os tilbage til de glade 1960’ere.

Undervejs smager vi på tidens cocktail nemlig Martinien, sætter twist-pladen på rejsegrammofonen og mon ikke, vi også får os en lille sving om? Vi synger populærsange ala Jeg sætter min hat som jeg vil og besøger minderne fra ungdommen og den tidlige voksenalder. Hvordan husker I teenagelivet med twist, idoler og beatleshår? Nye uddannelsesmuligheder, SU, charterrejser og den første månelanding? Kvindernes indtog på arbejdsmarkedet og velfærdsgoder som parcelhus, fjernsyn og bil?

En erindringssalon er et stemningsfuldt møde mellem mennesker – hvor minder, følelser og fællesskab bliver vakt til live. Igennem sang, musik, historiske genstande og legendariske lydklip skaber vi et billede af datidens Danmark, hvor deltagernes erindringer inddrages som levende historiebillede. Ved at sætte vores individuelle og kollektive erindring i spil skaber vi rum for samhørighed, fællesskab og livsglæde. Alle er velkomne. Salonen er støttet af Roskilde Kommune og arrangeret af Erindringsfabrikken: https://erindringsfabrikken.dk/

Tid, pris og sted

2. november 13.30-15

Gratis adgang til arrangementet. Tilmelding på mvd@erindringsfabrikken.dk / 20456473

Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Tidspunkt

(Torsdag) 13:30 - 15:00

Adresse

Roskilde Museum

Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Arrangør

Roskilde Museum

X
post-8437

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

BEGIVENHED

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

 

20.03.2024

Branden på Lindenborg kro i 1967. Foto: Gorm Grove

I anledningen af Roskilde Brandvæsens 150 års jubilæum åbner spot-udstillingen ’Roskilde brænder!’ 18. juni i den gamle brandstation, som i dag huser Roskilde Museum.

Glæd dig til, i udstillingen og på sommerens byvandringer, at få indblik i de store by-brande, der hærgede Roskilde i byens ældste historie – og se hvordan brandvæsnet har udviklet sig fra sin oprettelse i 1874 frem til i dag.

Du kan komme tæt på brandmændenes dramatiske historie om indsatser ved store brande, som du måske selv kan huske: branden i Roskilde Domkirke i 1968 og Solum-branden i 2021. Hele sommeren er der aktiviteter for børn og nysgerrige voksne.

På åbningsdagen fortæller beredskabsdirektør Lars Robétjé kl. 19-21 om branden i domkirken i 1968 og giver et indblik i brandvæsnet dengang og i dag. Omkring 250 mand deltog i slukningsarbejdet af branden – hvoraf pensioneret vicebrandinspektør Ebbe Bødker på foredragsaftenen vil dele beretninger og minder fra branden og livet på brandstationen.

Læs mere og køb billet her: Foredrag: Domkirken brænder! v/beredskabsdirektør Lars Robétjé | Billetter | Roskilde | Samfund & Kultur | Billetto — Denmark

TILMELD DIG ROMU’S NYHEDSBREV 
– OG MODTAG LIGNENDE ARTIKLER OG NYHEDER DIREKTE I DIN INDBAKKE

Åbent i dag
d.22-5-2024
11.00-21.00