april, 2020

22apr17:0018:00Den Nye ByByvandring i Musicon

Mere

Detaljer om begivenheden

Nye bydele skyder op i hele landet, og Roskilde er ingen undtagelse. Musicon – bydelen, der oprindeligt bestod af en betonfabrik, har med tiden udviklet sig til et spirende, kreativt og attraktivt byområde. Boliger, virksomheder og foreninger møder kulturaktører og grønne områder i dette spændende, nye hjørne af Roskilde.

Tag med på byvandring i Musicon og hør om bydelens udvikling med alt fra gadenavne og haller til skaterpark med håndklappet beton.

Din, min, vores Roskilde
Roskilde har som ét af landets ældste byer udviklet sig meget siden den opstod for ca. 1000 år siden.
Vi er blevet mange flere om at dele byrummet, og vi bliver flere endnu i fremtiden. Hvad betyder det for byens udvikling – og for dig?
I Danmark og i resten af verden trækker byerne lige nu i arbejdstøjet med FN’s verdensmål som pejlemærke for en bæredygtig omstilling. Også her i Roskilde retter vi blikket mod byens sammensætning og videre udvikling – hvordan skal bydele, boligområder og lokalsamfundet forme sig i fremtiden?

Hvordan kan vi sammen udvikle og styrke Roskilde til en mangfoldig by med sammenhængskraft og stærke fællesskaber?

Det er nogle af de spørgsmål, vi vil tage hul på i arrangementsserien Din, min, vores Roskilde, som har afsæt i FN’s verdensmål nr. 11 omkring bæredygtige byer og lokalsamfund. Med oplæg, sangarrangementer og ferieaktiviteter inviterer Roskilde Museum til en dialog om byens udvikling før og nu. 

Tid, pris, sted
22. april, kl 17:00 – 18:00
85 kr. + billetgebyr. (Inkluderer ikke entré til museet)
Billetter kan købes på billetto.dk, i Roskilde Museums butik eller i RAGNAROCKs butik.
Ragnarock, Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde

Tidspunkt

(Onsdag) 17:00 - 18:00

Adresse

RAGNAROCK - Museet for pop, rock og ungdomskultur

Rabalderstræde 16

X
post-8437

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

BEGIVENHED

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

 

20.03.2024

Branden på Lindenborg kro i 1967. Foto: Gorm Grove

I anledningen af Roskilde Brandvæsens 150 års jubilæum åbner spot-udstillingen ’Roskilde brænder!’ 18. juni i den gamle brandstation, som i dag huser Roskilde Museum.

Glæd dig til, i udstillingen og på sommerens byvandringer, at få indblik i de store by-brande, der hærgede Roskilde i byens ældste historie – og se hvordan brandvæsnet har udviklet sig fra sin oprettelse i 1874 frem til i dag.

Du kan komme tæt på brandmændenes dramatiske historie om indsatser ved store brande, som du måske selv kan huske: branden i Roskilde Domkirke i 1968 og Solum-branden i 2021. Hele sommeren er der aktiviteter for børn og nysgerrige voksne.

På åbningsdagen fortæller beredskabsdirektør Lars Robétjé kl. 19-21 om branden i domkirken i 1968 og giver et indblik i brandvæsnet dengang og i dag. Omkring 250 mand deltog i slukningsarbejdet af branden – hvoraf pensioneret vicebrandinspektør Ebbe Bødker på foredragsaftenen vil dele beretninger og minder fra branden og livet på brandstationen.

Læs mere og køb billet her: Foredrag: Domkirken brænder! v/beredskabsdirektør Lars Robétjé | Billetter | Roskilde | Samfund & Kultur | Billetto — Denmark

TILMELD DIG ROMU’S NYHEDSBREV 
– OG MODTAG LIGNENDE ARTIKLER OG NYHEDER DIREKTE I DIN INDBAKKE

Åbent i dag
d.23-4-2024
11.00-16.00