februar, 2020

05feb19:0021:00Den Levende ByOplæg og dialog om byudvikling i Roskilde

Mere

Detaljer om begivenheden

Oplæg og dialog om byudvikling i Roskilde før og nu ved middelalderarkæolog Jesper Langkilde og plan- og udviklingschef Vilfred Hvid fra Roskilde Kommune.
Roskilde har en byudviklingsstrategi, der har fokus på at fortætte byen frem for at sprede den. På den måde trækker den aktuelle byudvikling tråde tilbage til byens spæde start i middelalderen, hvor byen også var kendetegnet ved en relativ stor bebyggelse med en fortættet struktur. Men hvordan fortættes byen på bæredygtig vis med respekt for omgivelserne og en ambition om at skabe et godt, mangfoldigt og levende byliv?

Denne aften undersøger vi byudviklingen i Roskilde – set med både historiske og nutidige briller. Sammen med dig og resten af publikum taler vi også om, hvordan Roskilde kan udvikle sig i fremtiden.

Om ”Din, min, vores Roskilde”
Roskilde har som ét af landets ældste byer udviklet sig meget siden den opstod for ca. 1000 år siden. Vi er blevet mange flere om at dele byrummet og vi bliver flere endnu i fremtiden. Hvad betyder det for byens udvikling – og for dig?
I Danmark og i resten af verden trækker byerne lige nu i arbejdstøjet med FN’s verdensmål som pejlemærke for en bæredygtig omstilling. Også her i Roskilde retter vi blikket mod byens sammensætning og videre udvikling – hvordan skal bydele, boligområder og lokalsamfundet forme sig i fremtiden? Hvordan kan vi sammen udvikle og styrke Roskilde til en mangfoldig by med sammenhængskraft og stærke fællesskaber?

Det er nogle af de spørgsmål vi vil tage hul på i arrangementsserien Din, min, vores Roskilde, som har afsæt i FN’s verdensmål nr. 11 omkring bæredygtige byer og lokalsamfund. Med oplæg, sangarrangementer og ferieaktiviteter inviterer Roskilde Museum til en dialog om byens udvikling før og nu.

TID, PRIS OG STED
5. februar, kl 19:00-21:00
85 kr. + billetgebyr. Billetter kan købes på billetto.dk eller i Roskilde Museums butik.
Roskilde Museum, Skt. Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Tidspunkt

(Onsdag) 19:00 - 21:00

Adresse

Roskilde Museum

Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

X
Åbent i dag
d.10-12-2023
11.00-16.00