maj, 2020

01maj09:0010:30Den Arbejdende BySå syng da Roskilde!

Mere

Detaljer om begivenheden

Den 1. maj dykker vi ned i arbejderhistorien for at se nærmere på politisk brug af fællessangen. Den socialdemokratiske arbejderbevægelse har sin helt egen sangskat med en stærk tradition for at synge. Museet bidrager med korte oplæg om sangene, deres tid og historie.

I dagens anledning afholder vi fællessangen i Byparken, og der vil være mulighed for selv at ønske sange inden for dagens tema. I fællesskabets ånd må man være indstillet på at dele sangbog med sin sidemand eller -kvinde.

Så syng da Roskilde!
Efter flot fremmøde ved sangarrangementerne sidste år fortsætter Roskilde Museum med at synge i 2020. Denne gang i samarbejde med Roskilde Bibliotek, der afholder sangarrangementer d. 3. februar og 15. april.

Alle er velkomne!

Din, min, vores Roskilde
Roskilde har som ét af landets ældste byer udviklet sig meget siden den opstod for ca. 1000 år siden. Vi er blevet mange flere om at dele byrummet, og vi bliver flere endnu i fremtiden. Hvad betyder det for byens udvikling – og for dig?
I Danmark og i resten af verden trækker byerne lige nu i arbejdstøjet med FN’s verdensmål som pejlemærke for en bæredygtig omstilling. Også her i Roskilde retter vi blikket mod byens sammensætning og videre udvikling – hvordan skal bydele, boligområder og lokalsamfundet forme sig i fremtiden? Hvordan kan vi sammen udvikle og styrke Roskilde til en mangfoldig by med sammenhængskraft og stærke fællesskaber?

Det er nogle af de spørgsmål, vi vil tage hul på i arrangementsserien Din, min, vores Roskilde, som har afsæt i FN’s verdensmål nr. 11 omkring bæredygtige byer og lokalsamfund. Med oplæg, sangarrangementer og ferieaktiviteter inviterer Roskilde Museum til en dialog om byens udvikling før og nu.

Tid, pris, sted
1. maj, kl 9:00 – 10:30
Gratis.
Byparken på græsarealet foran Pipers Hus, 4000 Roskilde

Tidspunkt

(Fredag) 09:00 - 10:30

Adresse

Byparken

Frederiksborgvej 21

Til top
X
Åbent i dag
d.22-9-2023
11.00-21.00