marts, 2020

09mar17:0019:00Borgerhøring om menneskerettigheder i ByrådssalenI fællesskab med RUC

Mere

Detaljer om begivenheden

På grund af stor interesse, har vi rykket høringen til Byrådssalen, hvor museets direktør Morten Thomsen Højsgaard byder velkommen.
Der er stadig enkelte ledige pladser tilbage.

D. 9. marts kl. 17-19 slår Roskilde Museum dørene op for en borgerhøring om menneskerettigheder.
Mødet indgår i en række af borgermøder som Udenrigsministeriet og Institut for Menneskerettigheder holder landet over.

Høringen afholdes i fællesskab med RUC og er for alle, der har lyst at bidrage til en diskussion af udfordringerne for menneskerettighederne i Danmark. Aftenen byder på information om Danmarks kommende FN-eksamen i menneskerettigheder og tre oplæg til inspiration.
Herefter åbnes mikrofonerne med forslag og ideer fra jer.
Bidragene vil blive inddraget i Udenrigsministeriets arbejde med færdiggørelsen af en rapport til FN’s Menneskerettighedsråd til efteråret.

Arrangementet er gratis – men tilmelding er nødvendig. Læs  mere om arrangementet hér.
Tilmelding sker direkte igennem RUC. 

 

Tidspunkt

(Mandag) 17:00 - 19:00

Adresse

Byrådssalen

Stændertorvet 1,

X
post-8437

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

BEGIVENHED

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

 

20.03.2024

Branden på Lindenborg kro i 1967. Foto: Gorm Grove

I anledningen af Roskilde Brandvæsens 150 års jubilæum åbner spot-udstillingen ’Roskilde brænder!’ 18. juni i den gamle brandstation, som i dag huser Roskilde Museum.

Glæd dig til, i udstillingen og på sommerens byvandringer, at få indblik i de store by-brande, der hærgede Roskilde i byens ældste historie – og se hvordan brandvæsnet har udviklet sig fra sin oprettelse i 1874 frem til i dag.

Du kan komme tæt på brandmændenes dramatiske historie om indsatser ved store brande, som du måske selv kan huske: branden i Roskilde Domkirke i 1968 og Solum-branden i 2021. Hele sommeren er der aktiviteter for børn og nysgerrige voksne.

På åbningsdagen fortæller beredskabsdirektør Lars Robétjé kl. 19-21 om branden i domkirken i 1968 og giver et indblik i brandvæsnet dengang og i dag. Omkring 250 mand deltog i slukningsarbejdet af branden – hvoraf pensioneret vicebrandinspektør Ebbe Bødker på foredragsaftenen vil dele beretninger og minder fra branden og livet på brandstationen.

Læs mere og køb billet her: Foredrag: Domkirken brænder! v/beredskabsdirektør Lars Robétjé | Billetter | Roskilde | Samfund & Kultur | Billetto — Denmark

TILMELD DIG ROMU’S NYHEDSBREV 
– OG MODTAG LIGNENDE ARTIKLER OG NYHEDER DIREKTE I DIN INDBAKKE

Åbent i dag
d.23-4-2024
11.00-16.00