april, 2023

This is a repeating event

25apr15:0016:00Åben udgravning ved Sortebrødre Plads

Mere

Detaljer om begivenheden

Kom med til åben udgravning og hør middelarkæolog Jesper Langkilde fortælle mere om, hvad arkæologerne har fundet og håber på at finde under udgravningerne på Sortebrødre Plads, inden der bliver opført nye boliger på området. Turen starter ved udgravningen på Sortebrødre Plads, og billetten til arrangementet giver også adgang til Roskilde Museums udstilling, hvor du kan se den sjældne pavebulle, som er fundet på Sortebrødre Plads.

Saxo fortæller om bygningen af en befæstning omkring Roskilde – en byvold – som dateres til midten af 1100-tallet. Men hvordan var byvolden konstrueret? Og mon der findes en hidtil ukendt byport ind til Sortebrødre Kloster? Det håber Roskilde Museums arkæologer at blive klogere på under udgravningerne på Sortebrødre Plads.

Tilbage i 2012 blev hele området ved Sortebrødre Plads forundersøgt ved en større arkæologisk forundersøgelse. Der blev påvist fortidsminder i hele området. Under udgravningen før opbygningen af parkeringshuset tilbage i 2016 blev en hidtil ukendt middelalderlig forstadsbebyggelse uden for byens østlige byport fundet. Nu er arkæologerne vendt tilbage til området for at få mere viden om Roskilde, der kan hjælpe med at gøre kortet over middelalderbyen endnu mere detaljeret.

 

Tid, pris og sted

25. april, 9. maj og 23. maj kl. 15-16

75 kr. (+billetgebyr), billetter til åben udgravning giver også adgang til Roskilde Museums udstilling.

Billetter købes via billetto.dk

OBS! Mødested ved udgravningen på Sortebrødre Plads

Tidspunkt

(Tirsdag) 15:00 - 16:00

Adresse

Roskilde Museum

Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Arrangør

Roskilde Museum

Til top
X
Åbent i dag
d.22-9-2023
11.00-21.00