november, 2023

14nov19:0021:00Hvis Krigen kommer - civilforsvar og civilt beredskab under den kolde krig

Mere

Detaljer om begivenheden

Historiker og koldkrigsekspert Iben Bjørnsson vil med udgangspunkt i ny dansk forskning fortælle om atombombens ødelæggelsespotentiale og nogle af de tiltag, som skulle beskytte befolkning og samfund mod den.

Og var det egentlig overhovedet realistisk?

Den kolde krig var mange ting, men en af dem som særligt karakteriserede perioden, var atomvåbnene og truslen om atomkrig. Til det formål opbyggede Danmark både et civilforsvar, der skulle beskytte befolkningen, og et civilt beredskab, der skulle sørge for regeringens og samfundets overlevelse – fra beskyttelsesrum i cykelkældre til store underjordiske regeringsbunkere med værelse til dronningen: REGAN Vest, som i dag er koldkrigsmuseum. Og alle husstande fik et eksemplar af den lille blå pjece med navnet ”Hvis krigen kommer”.

Foredraget er det andet i en række, der knytter an til museets nye udstilling om krig, der åbner 24. november.

Tid, pris og sted:

14.november kl. 19-21.

100 kr. (+ gebyr). Billetter købes via billetto.dk

Foredraget er gratis for medlemmer af museumsforeningen. Booking af gratisbillet nødvendig, som medbringes til foredraget. Læs mere om museumsforeningen her

Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

 

Tidspunkt

(Tirsdag) 19:00 - 21:00

Adresse

Roskilde Museum

Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Arrangør

Roskilde Museum

X
post-8437

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

BEGIVENHED

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

 

20.03.2024

Branden på Lindenborg kro i 1967. Foto: Gorm Grove

I anledningen af Roskilde Brandvæsens 150 års jubilæum åbner spot-udstillingen ’Roskilde brænder!’ 18. juni i den gamle brandstation, som i dag huser Roskilde Museum.

Glæd dig til, i udstillingen og på sommerens byvandringer, at få indblik i de store by-brande, der hærgede Roskilde i byens ældste historie – og se hvordan brandvæsnet har udviklet sig fra sin oprettelse i 1874 frem til i dag.

Du kan komme tæt på brandmændenes dramatiske historie om indsatser ved store brande, som du måske selv kan huske: branden i Roskilde Domkirke i 1968 og Solum-branden i 2021. Hele sommeren er der aktiviteter for børn og nysgerrige voksne.

På åbningsdagen fortæller beredskabsdirektør Lars Robétjé kl. 19-21 om branden i domkirken i 1968 og giver et indblik i brandvæsnet dengang og i dag. Omkring 250 mand deltog i slukningsarbejdet af branden – hvoraf pensioneret vicebrandinspektør Ebbe Bødker på foredragsaftenen vil dele beretninger og minder fra branden og livet på brandstationen.

Læs mere og køb billet her: Foredrag: Domkirken brænder! v/beredskabsdirektør Lars Robétjé | Billetter | Roskilde | Samfund & Kultur | Billetto — Denmark

TILMELD DIG ROMU’S NYHEDSBREV 
– OG MODTAG LIGNENDE ARTIKLER OG NYHEDER DIREKTE I DIN INDBAKKE

Åbent i dag
d.23-7-2024
11.00-16.00