august, 2023

22aug18:0020:00Foredrag: Tøjklemmen fra Roskilde erobrede verden

Mere

Detaljer om begivenheden

Foto: Kristian Grøndahl/ROMU

Med flid og gode ideer plus evnen til hele tiden at omstille sig og finde på noget nyt skabte tømrermester C.C. Hansen i 1912 en af Roskildes største virksomheder med den lille brugsgenstand, vi alle kender: tøjklemmen. Mød fjerde generation Robert la Cour, der i dag ejer firmaet, i dialog med C.C. Hansens barnebarn, der er opkaldt efter sin bedstefar, til et foredrag, der giver indblik i en familievirksomhed i med- og modvind. Hør mere om, hvordan den lille ting fra Roskilde erobrede verdensmarkedet, og oplev Roskilde Museums spotudstilling om tøjklemmen.

Det var i 1912, at C.C. Hansen havde sin protype på en fjederklemme klar. Den fik navnet STORM. I 2013 overtager Robert La Cour firmaet. Familievirksomhedens historie er fortalt i bogen Klemmefabrikanten skrevet af journalist Tomas Skov. Selvom firmaet i dag handler med flere forskellige rengøringsartikler, er klemmerne stadig et af de største produktområder for C.C. Hansen. Og firmaet ligger stadig i Roskilde, hvor det hele startede for mere end 100 år siden!

Dørene åbnes kl. 18, så der er mulighed for at se spotudstillingen Tøjklemmen fra Roskilde inden foredraget.

Tid, pris og sted

22. august 2023

100 kr. (+ gebyr). Billetter købes via billetto.dk

Foredraget er gratis for medlemmer af museumsforeningen. Læs mere her: roskildemuseum.dk/museumsforening/ (Booking af gratisbillet nødvendig, som medbringes til foredraget)

Tidspunkt

(Tirsdag) 18:00 - 20:00

Adresse

Roskilde Museum

Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Arrangør

Roskilde Museum

X
post-8437

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

BEGIVENHED

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

 

20.03.2024

Branden på Lindenborg kro i 1967. Foto: Gorm Grove

I anledningen af Roskilde Brandvæsens 150 års jubilæum åbner spot-udstillingen ’Roskilde brænder!’ 18. juni i den gamle brandstation, som i dag huser Roskilde Museum.

Glæd dig til, i udstillingen og på sommerens byvandringer, at få indblik i de store by-brande, der hærgede Roskilde i byens ældste historie – og se hvordan brandvæsnet har udviklet sig fra sin oprettelse i 1874 frem til i dag.

Du kan komme tæt på brandmændenes dramatiske historie om indsatser ved store brande, som du måske selv kan huske: branden i Roskilde Domkirke i 1968 og Solum-branden i 2021. Hele sommeren er der aktiviteter for børn og nysgerrige voksne.

På åbningsdagen fortæller beredskabsdirektør Lars Robétjé kl. 19-21 om branden i domkirken i 1968 og giver et indblik i brandvæsnet dengang og i dag. Omkring 250 mand deltog i slukningsarbejdet af branden – hvoraf pensioneret vicebrandinspektør Ebbe Bødker på foredragsaftenen vil dele beretninger og minder fra branden og livet på brandstationen.

Læs mere og køb billet her: Foredrag: Domkirken brænder! v/beredskabsdirektør Lars Robétjé | Billetter | Roskilde | Samfund & Kultur | Billetto — Denmark

TILMELD DIG ROMU’S NYHEDSBREV 
– OG MODTAG LIGNENDE ARTIKLER OG NYHEDER DIREKTE I DIN INDBAKKE

Åbent i dag
d.23-7-2024
11.00-16.00