august, 2023

22aug18:0020:00Foredrag: Tøjklemmen fra Roskilde erobrede verden

Mere

Detaljer om begivenheden

Foto: Kristian Grøndahl/ROMU

Med flid og gode ideer plus evnen til hele tiden at omstille sig og finde på noget nyt skabte tømrermester C.C. Hansen i 1912 en af Roskildes største virksomheder med den lille brugsgenstand, vi alle kender: tøjklemmen. Mød fjerde generation Robert la Cour, der i dag ejer firmaet, i dialog med C.C. Hansens barnebarn, der er opkaldt efter sin bedstefar, til et foredrag, der giver indblik i en familievirksomhed i med- og modvind. Hør mere om, hvordan den lille ting fra Roskilde erobrede verdensmarkedet, og oplev Roskilde Museums spotudstilling om tøjklemmen.

Det var i 1912, at C.C. Hansen havde sin protype på en fjederklemme klar. Den fik navnet STORM. I 2013 overtager Robert La Cour firmaet. Familievirksomhedens historie er fortalt i bogen Klemmefabrikanten skrevet af journalist Tomas Skov. Selvom firmaet i dag handler med flere forskellige rengøringsartikler, er klemmerne stadig et af de største produktområder for C.C. Hansen. Og firmaet ligger stadig i Roskilde, hvor det hele startede for mere end 100 år siden!

Dørene åbnes kl. 18, så der er mulighed for at se spotudstillingen Tøjklemmen fra Roskilde inden foredraget.

Tid, pris og sted

22. august 2023

100 kr. (+ gebyr). Billetter købes via billetto.dk

Foredraget er gratis for medlemmer af museumsforeningen. Læs mere her: roskildemuseum.dk/museumsforening/ (Booking af gratisbillet nødvendig, som medbringes til foredraget)

Tidspunkt

(Tirsdag) 18:00 - 20:00

Adresse

Roskilde Museum

Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Arrangør

Roskilde Museum

Til top
X
Åbent i dag
d.22-9-2023
11.00-21.00