august, 2024

27aug19:0021:00FOREDRAG: Pio - Flugten til Amerika

Mere

Detaljer om begivenheden

V. journalist og historiker Anders Bo Rasmussen

I Store Gråbrødre Stræde i Roskilde ligger ’Pios Hus’ på det sted, hvor det hus lå, hvor Louis Pio, socialdemokratiets grundlægger, blev født i 1841. Fra Roskilde bevægede han sig ud i verden og befandt sig livet igennem i verdenshistoriens brændpunkter. Fra han startede den danske arbejderbevægelse i 1871 til sin død under Pullman-strejken i Chicago i 1894 bevidnede og bevirkede Pio skelsættende sociale forandringer.

Anders Bo Rasmussen fortæller historien om Pios liv og virke i Danmark og Amerika. Pio kæmpede i årtier for kvinders ligestilling, international solidaritet og kortere arbejdstid. En kamp han fortsatte i Amerika efter sin flugt. Men hvorfor flygtede han – og hvad blev der af ham på den anden side af Atlanten?

Anders Bo Rasmussen udgav i 2023 den anmelderoste bog Pio – Flugten til Amerika. En historie om revolution og retfærdighed på tærsklen til det 20. århundrede på forlaget Lindhardt og Ringhof 2023.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Roskilde Museumsforening. Medlemmer af foreningen har gratis adgang. Læs mere om foreningen her: ROSKILDE MUSEUMSFORENING – ROSKILDE MUSEUM

Foto: Det Kongelige Bibliotek

Tid, pris og sted

27. august kl. 19-21

100 kr. (+ gebyr). Billetter købes via billetto.dk

Foredraget er gratis for medlemmer af museumsforeningen. Læs mere her: roskildemuseum.dk/museumsforening/. Booking af gratisbillet nødvendig, som medbringes til foredraget.

Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Tidspunkt

(Tirsdag) 19:00 - 21:00

Adresse

Roskilde Museum

Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Arrangør

Roskilde Museum

X
post-8437

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

BEGIVENHED

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

 

20.03.2024

Branden på Lindenborg kro i 1967. Foto: Gorm Grove

I anledningen af Roskilde Brandvæsens 150 års jubilæum åbner spot-udstillingen ’Roskilde brænder!’ 18. juni i den gamle brandstation, som i dag huser Roskilde Museum.

Glæd dig til, i udstillingen og på sommerens byvandringer, at få indblik i de store by-brande, der hærgede Roskilde i byens ældste historie – og se hvordan brandvæsnet har udviklet sig fra sin oprettelse i 1874 frem til i dag.

Du kan komme tæt på brandmændenes dramatiske historie om indsatser ved store brande, som du måske selv kan huske: branden i Roskilde Domkirke i 1968 og Solum-branden i 2021. Hele sommeren er der aktiviteter for børn og nysgerrige voksne.

På åbningsdagen fortæller beredskabsdirektør Lars Robétjé kl. 19-21 om branden i domkirken i 1968 og giver et indblik i brandvæsnet dengang og i dag. Omkring 250 mand deltog i slukningsarbejdet af branden – hvoraf pensioneret vicebrandinspektør Ebbe Bødker på foredragsaftenen vil dele beretninger og minder fra branden og livet på brandstationen.

Læs mere og køb billet her: Foredrag: Domkirken brænder! v/beredskabsdirektør Lars Robétjé | Billetter | Roskilde | Samfund & Kultur | Billetto — Denmark

TILMELD DIG ROMU’S NYHEDSBREV 
– OG MODTAG LIGNENDE ARTIKLER OG NYHEDER DIREKTE I DIN INDBAKKE

Åbent i dag
d.23-7-2024
11.00-16.00