maj, 2022

27maj10:3012:00FOREDRAG: KØNSROLLER OG LIGESTILLING TIL FORHANDLING I DEN KATOLSKE KIRKE

Mere

Detaljer om begivenheden

Hvordan har den katolske kirke udviklet sit syn på kønsroller? Hvordan forholder kirken sig til nye udviklinger inden for kønsidentitet? Hør ph.d. studerende fra Roskilde Universitet Michal Johan Brixtofte Petersen fortælle om den katolske kirkes syn på køn baseret på aktuel religionssociologisk forskning om den katolske kirke i Danmark.

Michael Johan Brixtofte Petersen forsker i den katolske kirke i Danmark som diaspora fælleskab for polske arbejdsmigranter. Han er en del af forskningsprojektet “The Catholic Ethic and the Spirit of Global Modernities. Global Catholicism in a Danish and Transnational Context.” Han er uddannet religionssociolog og har især beskæftiget sig med forholdet mellem kristendom, nationalisme, migration og politik i Central- og Østeuropa i og de transnationale forbindelser til Danmark.

Arrangementet er blevet til med støtte fra forsknings- og formidlingsprojektet ’Religion – levende kulturarv’ finansieret af Velux Fonden. Foredraget er en del af Roskilde Museums bidrag til kirkefestivallen Himmelske dage. Læs mere om Himmelske dage her.

Reservér billetter

Tid, pris og sted

27. maj kl. 10.30 – 12

100 kr. entre til museet inkl. (+billetgebyr)

Billetter købes via billetto.dk

Roskilde Museum Sankt Ols gade 3, 4000 Roskilde

Din foredragsbillet gælder også som entrébillet til udstillingen samme dag.

Dørene til arrangementet åbner kl. 10.

Tidspunkt

(Fredag) 10:30 - 12:00

Adresse

Roskilde Museum

Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

X
post-8437

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

BEGIVENHED

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

 

20.03.2024

Branden på Lindenborg kro i 1967. Foto: Gorm Grove

I anledningen af Roskilde Brandvæsens 150 års jubilæum åbner spot-udstillingen ’Roskilde brænder!’ 18. juni i den gamle brandstation, som i dag huser Roskilde Museum.

Glæd dig til, i udstillingen og på sommerens byvandringer, at få indblik i de store by-brande, der hærgede Roskilde i byens ældste historie – og se hvordan brandvæsnet har udviklet sig fra sin oprettelse i 1874 frem til i dag.

Du kan komme tæt på brandmændenes dramatiske historie om indsatser ved store brande, som du måske selv kan huske: branden i Roskilde Domkirke i 1968 og Solum-branden i 2021. Hele sommeren er der aktiviteter for børn og nysgerrige voksne.

På åbningsdagen fortæller beredskabsdirektør Lars Robétjé kl. 19-21 om branden i domkirken i 1968 og giver et indblik i brandvæsnet dengang og i dag. Omkring 250 mand deltog i slukningsarbejdet af branden – hvoraf pensioneret vicebrandinspektør Ebbe Bødker på foredragsaftenen vil dele beretninger og minder fra branden og livet på brandstationen.

Læs mere og køb billet her: Foredrag: Domkirken brænder! v/beredskabsdirektør Lars Robétjé | Billetter | Roskilde | Samfund & Kultur | Billetto — Denmark

TILMELD DIG ROMU’S NYHEDSBREV 
– OG MODTAG LIGNENDE ARTIKLER OG NYHEDER DIREKTE I DIN INDBAKKE

Åbent i dag
d.23-7-2024
11.00-16.00