juni, 2024

18jun19:0021:00Foredrag: Domkirken brænder! v/beredskabsdirektør Lars Robétjé

Mere

Detaljer om begivenheden

Mandag 26. august 1968 kl. 12.46 indløb til Roskilde Brandstation, der i dag huser Roskilde Museum, melding om brand i Roskilde Domkirkes tag under Margrethespiret. Branden ødelagde delvist kirkens østlige del, mens kirkens spir, Margrethespiret, styrtede ned. Spirets to middelalderklokker smeltede væk.

Mange husker det stadig i dag. Og dengang blev der skrevet og talt meget om branden med interview med lokale borgere, der så til med tårer i øjnene. En ufattelig katastrofe for hele landet, skrev Dagbladet – og i en reportageserie døbte Billede Bladet dagen Roskildes sorte dag.

I anledningen af Roskilde Brandvæsens 150-års jubilæum og åbningen af spotudstillingen ’Roskilde brænder’ på Roskilde Museum giver beredskabsdirektør Lars Robétjé et indblik i brandvæsnet dengang og i dag. Omkring 250 mand deltog i slukningsarbejdet af branden – hvoraf pensioneret vicebrandinspektør Ebbe Bødker på foredragsaftenen vil dele beretninger og minder fra branden og livet på brandstationen.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Roskilde Museumsforening.


Tid, pris og sted

18. juni kl. 19-21

100 kr. (adgang til udstillingen Roskilde brænder inklusive) (+ gebyr)

Dørene åbnes kl. 18.

Billetter købes via billetto.dk

Foredraget er gratis for medlemmer af museumsforeningen. Læs mere her: roskildemuseum.dk/museumsforening/

Booking af gratisbillet nødvendig, som medbringes til foredraget

Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Tidspunkt

(Tirsdag) 19:00 - 21:00

Adresse

Roskilde Museum

Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

X
post-8437

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

BEGIVENHED

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

 

20.03.2024

Branden på Lindenborg kro i 1967. Foto: Gorm Grove

I anledningen af Roskilde Brandvæsens 150 års jubilæum åbner spot-udstillingen ’Roskilde brænder!’ 18. juni i den gamle brandstation, som i dag huser Roskilde Museum.

Glæd dig til, i udstillingen og på sommerens byvandringer, at få indblik i de store by-brande, der hærgede Roskilde i byens ældste historie – og se hvordan brandvæsnet har udviklet sig fra sin oprettelse i 1874 frem til i dag.

Du kan komme tæt på brandmændenes dramatiske historie om indsatser ved store brande, som du måske selv kan huske: branden i Roskilde Domkirke i 1968 og Solum-branden i 2021. Hele sommeren er der aktiviteter for børn og nysgerrige voksne.

På åbningsdagen fortæller beredskabsdirektør Lars Robétjé kl. 19-21 om branden i domkirken i 1968 og giver et indblik i brandvæsnet dengang og i dag. Omkring 250 mand deltog i slukningsarbejdet af branden – hvoraf pensioneret vicebrandinspektør Ebbe Bødker på foredragsaftenen vil dele beretninger og minder fra branden og livet på brandstationen.

Læs mere og køb billet her: Foredrag: Domkirken brænder! v/beredskabsdirektør Lars Robétjé | Billetter | Roskilde | Samfund & Kultur | Billetto — Denmark

TILMELD DIG ROMU’S NYHEDSBREV 
– OG MODTAG LIGNENDE ARTIKLER OG NYHEDER DIREKTE I DIN INDBAKKE

Åbent i dag
d.23-7-2024
11.00-16.00