februar, 2023

This is a repeating event

22feb10:0013:00Design din egen borgmesterkæde – VINTERFERIE FOR BØRN

Mere

Detaljer om begivenheden

Kreativt hus for børn kommer på besøg på Roskilde Museum og inviterer dig til at designe og udstille din egen borgmesterkæde, så den bliver en del af børneudstillingen MIG & MIN BY på museet.

Du kan gå på opdagelse i tekstil, læder og dippedutter. Hvilke symboler vil du have på din kæde? Hvad med dit yndlingsdyr, en panter eller måske skal det være en fodbold?

Arrangementet er velegnet for børn fra 6 år.

I udstillingen kan du se en ægte borgmesterkæde, som børn har været med til at lave. Den fortæller om, hvorfor de synes deres by eller kommune er god at bo i, så alle kan se det, når borgmesteren tager den på. Hvad synes du er godt ved at bo i Roskilde Kommune? Børneudstillingen MIG OG MIN BY tager afsæt i forfatter og illustrator Rasmus Bregnhøis fortælling om skygningerne.  Skygningerne elsker – ligesom museer – at samle ting og sager – f.eks. en borgmesterkæde af guld!

Arrangementet er en del af SJOV FERIE/Roskilde Kommune.

 

TID, PRIS OG STED

Roskilde Museum

Den 22. februar & 25.februar kl. 10-13

GRATIS – ingen tilmelding. Under workshoppen er der adgang til børneudstillingen for workshopdeltagerne.  Max 2 voksne pr. barn.

Tidspunkt

(Onsdag) 10:00 - 13:00

Adresse

Roskilde Museum

Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Arrangør

Roskilde Museum

X
post-8437

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

BEGIVENHED

Roskilde brænder! – ny spotudstilling åbner 18. juni på Roskilde Museum

 

20.03.2024

Branden på Lindenborg kro i 1967. Foto: Gorm Grove

I anledningen af Roskilde Brandvæsens 150 års jubilæum åbner spot-udstillingen ’Roskilde brænder!’ 18. juni i den gamle brandstation, som i dag huser Roskilde Museum.

Glæd dig til, i udstillingen og på sommerens byvandringer, at få indblik i de store by-brande, der hærgede Roskilde i byens ældste historie – og se hvordan brandvæsnet har udviklet sig fra sin oprettelse i 1874 frem til i dag.

Du kan komme tæt på brandmændenes dramatiske historie om indsatser ved store brande, som du måske selv kan huske: branden i Roskilde Domkirke i 1968 og Solum-branden i 2021. Hele sommeren er der aktiviteter for børn og nysgerrige voksne.

På åbningsdagen fortæller beredskabsdirektør Lars Robétjé kl. 19-21 om branden i domkirken i 1968 og giver et indblik i brandvæsnet dengang og i dag. Omkring 250 mand deltog i slukningsarbejdet af branden – hvoraf pensioneret vicebrandinspektør Ebbe Bødker på foredragsaftenen vil dele beretninger og minder fra branden og livet på brandstationen.

Læs mere og køb billet her: Foredrag: Domkirken brænder! v/beredskabsdirektør Lars Robétjé | Billetter | Roskilde | Samfund & Kultur | Billetto — Denmark

TILMELD DIG ROMU’S NYHEDSBREV 
– OG MODTAG LIGNENDE ARTIKLER OG NYHEDER DIREKTE I DIN INDBAKKE

Åbent i dag
d.23-7-2024
11.00-16.00